tisdag 26 april 2011

Påsktårta

Det har stått still ett tag här nu. Jag har haft en vän från Belgien på besök och då finns det inte så mycket tid till att blogga! Men bakat har jag ändå gjort. Påsk som det var så blev det en påsktårta inspirerad av den klassiska Pavlovatårtan men lite fräschare i smaken. Limekrämen är ett recept från Arla.se. Det här är en väldigt enkel tårta att göra, men ack så god!


Till 1 tårta

Marängbotten
4 äggvitor
2 dl socker

Limekräm
4 äggulor
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
100 g smör
rivet skal av 1 lime
(kan vara gott med lite limesaft också)

Dekoration
1 mogen mango
3 passionsfrukter
ev. lite gula marsipankycklingar

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sockret lite i taget. Bred ut skummet på bakplåtspapper till två runda bottnar med ca 24 cm i diameter. Grädda i 100-125 grader i ca 1 ½ timma eller tills de är hårda rakt igenom. Blanda äggulor, grädde, socker och smör i en kastrull. Sjud krämen på medelvärme till en tjock kräm. OBS! Den får absolut inte koka! Låt krämen svalna och rör ner limeskalet och eventuellt lite limesaft. 

Sätt ihop tårtan precis innan servering såhär: 
Bred halva limekrämen på en marängbotten, lägg på den andra bottnen och bred på resten av krämen. Hacka mangon i kuber och täck tårtan med. Gröp ur passionsfrukterna och lägg ovanpå mangon. Klart!


Och nu kommer låten som har spelats under hela min väns vistelse här: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar