onsdag 8 juni 2011

Double chocolate chip cookies

Jag gjorde chocolate chip cookies häromdagen, och hade både mörk och vit choklad i smeten. Kan det bli godare? Jag inspirerades av Leilas recept, men ändrade lite som vanligt. Sirapen gör kakorna sega och krispiga i kanterna, precis som jag vill ha dem! 


Till ca 40 st

240 g rumsvarmt smör
1 dl havregryn
1 ½ dl rårörsocker
3 ½ dl mjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
½ dl ljus sirap
200 g hackad mörk choklad
100 g hackad vit choklad

Blanda alla ingredienser och klicka ut små bollar med lagom stort mellanrum på plåtar med bakplåtspapper. För mig blev det tre plåtar. Grädda i 180 grader varmluftsugn i ca 10 minuter. Vill ni inte ha dem lite sega, grädda dem längre. Låt svalna på galler.

Tips! Ha lite kakao i smeten för extra chokladiga kakor. Det går jättebra att göra halv sats också, om man inte vill ha så många kakor.

En klassisk sommarlåt: Svenska hjärtan - Lasse Lindh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar